پژوهش برای دنیایی بهتر
پژوهش برای دنیایی بهتر

پژوهش برای دنیایی بهتر

لودسل چیست؟ (در پاسخ به پرسش دوست و دانشجوی عزیز آقای حسن ابراهیمی)

با سلام

با توجه به پرسش دوست و دانشجوی عزیز آقای حسن ابراهیمی مبنی بر روشهای تعیین وزن بدون استفاده از فنر، مقاله زیر با عنوان Load ‍Cell جهت استفاده قرار داده میشود.

بدیهی است این مقاله تنها مقدمه ای بر لودسل بوده و جهت مطالعه تخصص تر نیاز به مراجعه به مراجع و کاتالوگ سازندگان و Data sheet  های مربوطه خواهید داشت.


لودسل چیست ؟

لودسل یک نوع حسگر (Sensor) الکترونیکی برای اندازه‌گیری وزن و نیرو است که در انواع کششی، خمشی، فشاری و پیچشی ساخته شده است.

 


 

موارد کاربرد لودسل چیست ؟

این محصول برای اندازه‌‌گیری نیرو در کارخانجات مختلف و نیز اندازه‌گیری کشش کابل‌‌ها و کشش نخ در کارخانجات نساجی و سایر صنایع استفاده می‌شود.

اندازه‌گیری وزن بطریقه دیجیتال در ترازوهای الکترونیکی نیز نیازمند لودسل می‌باشد. امروزه انواع مختلف لودسل با ظرفیت‌های متفاوت در ساخت ترازوها و باسکول‌های الکترونیکی کاربرد فراوان دارد.  یستم‌های اتوماتیک بر اساس اندازه‌گیری وزن مواد در کارخانجات مواد غذایی - کارخانجات آسفالت - پلانت‌های مواد شیمیایی همه از لودسل استفاده می‌نمایند.


ساختار لودسل چگونه است ؟

لودسل شامل یک هسته فلزی (از آلیاژ خاص) و تعدادی strain gauge مجموعه ای از مقاومت های الکتریکی می‌باشد که در اثر اعمال نیرو مانند تمام مواد تغییر شکل می‌یابد اما پس از برداشتن نیرو به حالت اولیه خود برمی‌گردد . میزان برگشت‌پذیری این ماده تعیین کننده کیفیت و دقت و دیرپایی لودسل است.


 

دقت لودسل یعنی چه و چگونه تعیین می‌شود؟

دقت لودسل یعنی قدرت تفکیک آن نسبت به ظرفیت کل و نیز حد خطای مجموع آن . عوامل دخیل در دقت و کیفیت لودسل نوع آلیاژ هسته و ساختار strain gauge می‌باشد . موسسه oiml ( واقع در سوئیس ) قدرت تفکیک و خطای مجموع لودسل و رفتار لودسل تحت رطوبت و درجه حرارت را بر اساس استانداردهای خاص مورد ارزیابی قرار می‌دهد کلاس دقت لودسل را تعیین می‌کند.  کلاس دقت توصیه شده برای لودسل‌های مورد استفاده برای توزین تجارتی تعیین شده است.  مسئولیت و تضمین تطبیق لودسل با استانداردهای اجباری به عهده شرکت تولید کننده است.

 

انواع لودسل:

با توجه به کاربردی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می شوند:

 - لودسل فشاری Compression

- لودسل خمشی Shear Beam

- لودسل تک پایه Single point

- لودسل کششی S-Type

 

 

نوآوری در بدست آوردن نمره!


 نوآوری در بدست آوردن نمره!

بخش اول : به نقل از دانشجویان

این بهانه های مرسوم که در برگه ی امتحان مینویسن و از بیماری مادر تا اینکه اگر این درس را نمره نیارم مشروط میشم و ... هم، خیلی کهنه شده و همه ، حتی یک بچه ی 5 ساله باور نمیکنه؛ چه برسد به یک دکتر! کمی نوآوری و خلاقیت داشته باشید! جناب استاد به اندازه ی کافی خودش مشکلات و بدبختی داره! دیگر نیاز نیست شما با اون خط زیبای منحصر به فرد یک صفحه ی آچار براش از مشکلاتتون بگید. حالا باز ای کاش فقط یک نفر چنین بهانه هایی می نوشت، یکهو می بینی از 30 نفر دانشجو، بیست و هشت نفر عینا نوشتند که اگر این درس را نمره نگیریم مشروطیم و مادرمان مریض است و پدرمان زندان است و فلان و بهمان. انگار این مشکلات رو هم از روی دیگر تقلب کردن!
روشی پلیدیک درس ساده ای بود که من بنا به دلایلی نتوانسته بودم اصلا این درس را بخوانم و با ذهن کاملا خالی سر جلسه امتحان رفتم. نیم ساعتی نشستم و دیدم هیچکدام از این سوالات حتی برایم آشنا هم نیست. یک جمله در پایان برگه نوشتم و برگه را تحویل دادم:

?در اعتراض به تقلب گسترده ای که سر جلسه ی امتحان از سوی دیگر دانشجویان شاهد بودم از دادن این امتحان خودداری کرده و نمرهی صفر را به بیستِ با تقلب ترجیح میدهم.?

نمره ی الف کلاس را گرفتم! خدایا مرا ببخش.
 
صم بکم عمى فهم لایعقلوندرس معارف بود. میدانستم موضوع درس چیست و مباحثش در چه زمینه ای است -با عرض خسته نباشید به خودم- اما جزئیات مطالب و محتوای درس را نمیدانستم. سوالات توزیع شد و باز هم دیدم سوالات کمی برایم ناآشناست. از مغرب و مشرق و زمین و زمان نوشتم. هر آنچه از کتاب دینی کلاس اول ابتدایی، آقای واسعی گفته بود که مثلا چگونه مواد غذایی در بدن مادر تبدیل به شیر میشود تا برهان نظم و علیت که در دبیرستان خوانده بودم. اما نقطه ی طلایی برگه این جمله بود:

?جناب استاد برای من کاری نداشت که عین محتوای کتاب را برایتان کپی کنم اما شما با روش زیبای تدریس خود به ما یاد دادید که چگونه تنها به منابع اکتفا نکنیم. گفتید در دین عقل هم سهیم است و نباید ?صم بکم عمى فهم لایعقلون? بود. پس من ترجیح دادم مفهوم را بفهمم ولی کپی نکنم بلکه از دانسته های خود بنویسم.?

بیست گرفتم! خدایا مرا ببخش.
 
محاسبات عددی.
 درس بسیار دشوار. حداقل برای من که علاقه ی چندانی به ریاضیات و مباحث محاسبه ای کامپیوتر نداشتم. سوالات توزیع شد و مطابق معمول! خداوکیلی دیگر این درس 3 واحدی را خوانده بودم ولی چه کنم که در مغزم جای نگرفته بود. عادت دارم که قبل از اینکه برگه را تحویل دهم نمره ی خود را تخمین میزنم. در بهترین حالت 7 میشدم. امکان رسیدن امدادهای غیبی هم تحت هیچ عنوانی میسر نبود.
 آخر برگه نوشتم:

من نگویم که مرا از قفس آزاد کنید
قفسم برده به باغی و دلم شاد کنید

نمره ی 11 گرفتم و نفر سوم کلاس شدم!
 
وساطت حافظاستاد حسینی دکترای ادبیات بود و استاد درس شیوه ی نگارش (البته فامیلش شهبازی بود ولی چون ممکنه یه وقت بیاد اینجا رو بخونه من نام مستعار نوشتم). عاشق حافظ بود و آخر هر جلسه چند بیت از حافظ میخواند و چشمانش پر از اشک میشد. سوالات چی.....؟ بگید؟ (اسمایلی آقای قرائتی) نه که بلد نباشم اما در حد 15-16 بیشتر نمیگرفتم. قبل از امتحان سری به اینجا زده بودم و واژه ی ?شهباز? را در دیوان حافظ سرچ کردم و آن بیت را کف دستم ثبت کردم. زیر برگه امتحان نوشتم :

?جناب استاد من که ?حافظ? را نمیشناختم؛ این شما بودید که در این ترم عشق حافظ را در وجود من انداختید! و باعث شدید تا با این شاعر آسمانی آشنا شوم. امروز قبل از امتحان گفتم تفالی به حافظ بزنم و ببینم چه میشود، این بیت آمد?:

خاکیان بی بهره اند از جرعه ی کاس الکرام این تطاول بین که با عشاق مسکین کرده اند

شهپر زاغ و زغن زیبا صید و قید نیست این کرامت همره شهباز و شاهین کرده اند

بیست گرفتم! تنها بیستی که استاد در چند سال اخیر به یک دانشجو داده بود. خدایا مرا ببخش.تصویر من رو شطرنجی کنید
 

امتحان نظریه های جامعه شناسی
تو رو خدا نام این استاد را بیخیال شوید. استاد نسبتا معروفی است و البته در بسیاری از دانشگاههای یزد هم تدریس دارد و حسابی سرش شلوغ است. 10 نمره تحقیق و کنفرانس داشت و 10 نمره هم امتحان پایان ترم. سرم بوی قرمه سبزی میداد. با یکی از بچه ها
شرط گذاشتم که تحقیق و کنفرانس ارائه نمیدهم اما نمرهی بالای 18 میگیرم.
برای امتحان تئوری هم حسابی خواندم و خودم را آماده کردم. انصافا هم سوالات را خوب جواب دادم. فقط در پایانِ برگه بدون اینکه تحقیق یا کنفرانسی ارائه کرده باشم، نوشتم:
?موضوع تحقیق و کنفرانس:  بررسی علل قبولی بالای دانش آموزان یزدی در دانشگاهها در طی 16 سال اخیر.?

19 گرفتم!
 
پاچه خواری
با حساب خودم 13- 14 میشدم. اما این نمره برای من که عنوان شاگرد سومی!!! کلاس را یدک میکشیدم خیلی فجیع بود. استاد فوق العاده جدی و بداخلاق بود و چندان نمیشد طرفش رفت. یک جمله پایان برگه نوشتم:

?جناب استاد حضور در کلاس شما در این ترم برایم بسیار مغتنم و مفید بود. اگر ترم بعد با ما درس برمیدارید که هیچ، اگرنه بدون تعارف دوست دارم این درس را پاس نکنم تا ترم بعد هم استادم شما باشید.?

17!
 
 
بخش دوم : تصاویر بدن شرح !



بخش سوم : راه حلی دیگر !
 
بخش چهارم: جلوگیری ازتقلب (راه حل استاد)

در چه دانشگاه هایی میلیاردر می شوید؟

در چه دانشگاه هایی میلیاردر می شوید ؟




به گزارش پرتال دانشگاهی به نقل از banker سایت شبکه سی ان بی سی آمریکا در گزارشی به معرفی 10 دانشگاه دنیا پرداخته است که بیشترین میزان میلیاردر را در فارغ التحصیلان خود داشته اند.

هنوز هم این گفت و گو میان افراد وجود دارد که با وجود رشد بسیار زیاد هزینه کالج و دانشگاه، آیا درست است که برای یک سال تحصیلی حدود ۵۰ هزار دلار (آمریکا) پرداخت شود. به نظر می رسد که پاسخ این سوال به این مربوط است که بعد از دانشگاه چه به دست خواهد آمد؟

موسسه ولث ایکس، به مدیریت دیوید فریدمن اخیرا تحقیقی در این باره انجام داده و نتیجه گرفته است که تقریبا همه این دانشگاه ها نخبه گرا و خصوصی بوده اند و دسترسی هایی که هر دانشگاه برای فرد به وجود می آورد عنصر موثری در موفقیت اوست. سایت شبکه سی ان بی سی آمریکا در گزارشی به معرفی این 10 دانشگاه دنیا پرداخته است که بیشترین میزان میلیاردر را در فارغ التحصیلان خود داشته اند:
 
1- دانشگاه هاروارد
 تعداد میلیاردر: 52 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 205 میلیارد دلار
  هاروارد در صدر بهترین دانشگاه های جهان قرار گرفته است و قلب آموزش تجارت و کسب و کار جهان است. دانشگاهی رویایی با فارغ التحصیلانی رویایی.
 
2- دانشگاه پنسیلوانیا
 تعداد میلیاردر: 28 نفر
 کل ثروت میلیاردهای این دانشگاه: 112 میلیارد دلار
 چند وقت پیش بود که رلد گرلمن یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه پنسیلوانیا، 25 میلیون دلار به ساخت مطالعات سیاسی و اقتصادی این دانشگاه کمک کرد.
 
 3- دانشگاه استنفورد
 تعداد میلیاردر: 27 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 76 میلیارد دلار
 دانشگاهی که موسس گوگل در آن درس خوانده است و به خاطر حقوق، مدیریت و نیز رشته های صنعتی و فنی اش مشهور است. 71 درصد از میلیاردرهای این دانشگاه، خودساخته هستند و ثروتشان را با کار خود به دست آورده اند.
 
 4- دانشگاه نیویورک
 تعداد میلیاردر: 17 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 68 میلیارد دلار
 برخی این دانشگاه را دانشگاه نخبگان نمی دانند اما این واقعیتی است که نیویورک یکی از بهترین دانشگاه های جهان است.
 
 5- دانشگاه کلمبیا
 تعداد میلیاردر: 15 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 96 میلیارد دلار.
 علوم بازرگانی و مدیریت خواندن در جایی که قلب تجارت کشور است و کمی پایین تر از دانشگاه وال استریت است، حس جالبی دارد.
 
 6- دانشگاه ام آی تی
 تعداد میلیاردر: 15 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 114 میلیارد دلار
 به غیر از بافت بین المللی در میان اعضای هیات علمی و دانشجویان، ام آی تی در مورد نخبه بودن دانشجویان و محیط علمی اش هم شهرت بین المللی دارد.
 
 7- دانشگاه کورنل
 تعداد میلیاردر: 14 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 35 میلیارد دلار
 در مورد دانشگاه کورنل ذکر این نکته ضروری است که 23 درصد از میلیونرهای این دانشگاه، ثروت خود را به ارث برده اند.
 
 8- دانشگاه جنوب کالیفرنیا
 تعداد میلیاردر: 14 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 32 میلیارد دلار
 بسیاری از جویندگان ثروت ممکن است که دانشگاه برکلی را برگزینند؛ اما دانشگاه جنوب کالیفرنیا با رشته فیلم و سینما فارغ التحصیلان بسیار ثروتمندی دارد.
 
9- دانشگاه بیل
 تعداد میلیاردر: 13 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 77 میلیارد دلار
 شاید هنوز هم بیل، دانشگاه اصلی نخبگان آمریکایی باشد. فقط کافی است این را در نظر داشته باشید که سه نفر از چهار رئیس جمهور قبلی آمریکا در این دانشگاه درس خوانده اند.
 
10- دانشگاه کمبریج
 تعداد میلیاردر: 11 نفر
 کل ثروت میلیاردرهای این دانشگاه: 48 میلیارد دلار
 تنها دانشگاه غیر آمریکایی این لیست، دانشگاه کمبریج اس. این دانشگاه در لیست دانشگاه های برتر دنیا برای دانشجویان بین المللی است. یکی از آنان، مدیر املاکی در پکن است به نام ژان ژین که امروزه یکی از میلیاردرهای دنیا و سومین زن ثروتمند چین است.